blog-img

Bamboe

Dankzij nieuwe productprocessen is het tegenwoordig mogelijk om van bamboe bouwmaterialen te maken die harder zijn dan menig tropisch hardhout. Deze zijn op alle gebruikelijke manieren te verwerken, op maat leverbaar en ecologisch verantwoord.

Voordelen:

Bamboe is slijtvast en duurzaam. De compacte vezelstructuur maakt dat bamboe harder en stabieler is. Ook voor het milieu is bamboe een goede keuze. Bamboe neemt veel stikstof op tijdens de groei, waardoor het waterzuiverend werkt.

Een bamboescheut is volgroeid na vijf jaar. De stam wordt dan gekapt, maar de stronk blijft in de grond zitten. Van daaruit lopen nieuwe scheuten uit die dan vijf jaar later weer worden geoogst.

Door de stroken op verschillende manieren te verlijmen ( horizontaal of vertikaal ) of te persen ( geperst bamboe) ontstaan er verschillende patronen. Door middel van kleur, verlijming en productieproces zijn er vele typen plaatmateriaal.

Hieronder enkele voorbeelden van bamboe creaties: tafel, wandmeubel met sfeer haard, beurs presentatie voetjes en voet voor speksteen 6 maanden thema.

BamboeWandmeubel005 BaqmboeTafle05BamboeVoetje002BamboeSokkel001